BOEK

zeer binnenkort
BOEKLANCERING 

JE   HOEFT   NIET   TE   VERANDEREN   WIE   JE   BENT

MAAR  JE  MOET  WETEN   HOE   JE   IN   ELKAAR   ZIT

een uitgebreide methode voor het vergroten van
zelfbewustzijn die niet over zelfverbetering gaat

 

Op deze pagina vindt u informatie over de auteur, over de methode van bewustzijnsontwikkeling ‘the 3M system‘ en fragmenten uit het boek ‘the Crack – freedom while stuck in human form’.
Het boek creëert meerwaarde voor allen die van de druk van hun overactieve geest vrij willen worden, voor allen die aan hun Ware-zelf trouw willen zijn, voor allen die geïnteresseerd zijn in mindfulness en spirituele groei, voor allen die met ziekte, onzekerheid of angst worstelen, en voor al diegenen die gewoon een gemakkelijker menselijk leven willen.

Als deze en soortgelijke vragen u bezighouden, zult u dit boek nuttig vinden en ervan genieten: Wie ben ik? Wat is de zin van dit leven? Waarom doe ik zo mijn best om erbij te horen? Waarom heb ik het nodig om mijn waarde erkend te krijgen? Hoe kan ik vrij zijn van de behoefte om ertoe te doen en van de druk om te slagen? Hoe kan ik stoppen met dwangmatig denken?

Maar eerst, stel ik me even aan u voor:

Ik ben van Hongaarse afkomst en heb in totaal  12 jaar universiteitsopleiding voltooid, waaronder een eerste Master in Kinesiologie en Revalidatiewetenschappen, een tweede Master verdiepingsstudies in Bewegingswetenschappen, Pedagogie en Psychologie, culminerend met een Doctoraat in de Bewegingswetenschappen/Bewegingspsychologie aan de Universiteit Gent waardoor ik wetenschappelijk onderzoek heb uitgevoerd naar de relatie tussen fysieke activiteit en mentale gezondheid en ik heb het concept van ‘mindful movement’ ontwikkeld.

Mijn concept van ‘mindful movement’ werd gepubliceerd in het gerespecteerd wetenschappelijk tijdschrift Psychology of Sport and Exercise. Ik beschouw deze publicatie als het grootste resultaat van mijn doctoraat omdat het de basis vormde waarop ik mijn methode voor bewustzijnsontwikkeling en persoonlijke groei opbouwde, die het lichaam gebruikt om de geest te verkennen en het functioneren van de mens als geheel te optimaliseren: ‘The 3M System’.

Op het moment dat ik mijn doctorstitel behaalde, wachtte al een baan op mij bij het Wetenschappelijk Instituut voor Volksgezondheid (WIV-ISP) dat tegenwoordig Sciensano heet. De ervaring om daar te werken en te proberen positieve verandering teweeg te brengen op bevolkingsniveau vanuit de afstand van beleidsontwikkeling, heeft me de precieze betekenis geleerd van Gandhi’s woorden: “Wees de verandering die je in de wereld wilt zien”. Ik ben trots en dankbaar dat ik heb bijgedragen aan het Vlaams Actieplan Voeding en Beweging, maar ik miste het voortzetten van het werk dat ik tijdens mijn doctoraat begon. Ik besefte dat ik meer direct contact nodig had met de mensen die ik wilde inspireren. Mijn enthousiasme groeide om ‘The 3M System’ en alles wat ik leerde toe te passen in het werken met echte patiënten en cliënten in het echte leven, niet van achter mijn grote bureau.

Hiervoor heb ik een halftijdse baan als bewegingsspecialist aangenomen en ben ik daarnaast een eenmanszaak begonnen waarin ik cliënten help om diverse persoonlijke doorbraken te realiseren. In mijn werk als bewegingsspecialist behandel ik vooral patiënten met neurologische en geriatrische problematiek. Naast behandelingen geef ik soms les in patiëntenzorg vanuit het standpunt van kinesiologie, patiëntbeleving, bewust bestaan, zelfgroei, levensmoeheid en levenseinde-sereniteit. Enkele voorbeelden zijn de juiste positionering en mobilisatie van patiënten, het belang van het behouden van hun persoonlijke autonomie en het aanmoedigen van hun bewuste actieve bijdrage tijdens alle activiteiten en transfers – dit als toegepaste ‘mindful movement’.

Even over mijn spirituele training: ik ben gezegend met het geweldige voorrecht dat ik uitgebreide cursussen, inwijdingen en retraites heb gevolgd met de grootste boeddhistische Lama’s van onze tijd, waaronder Pema Chödrön, Maniwa Lama Sherab Gyaltsen Rinpoche, de Shamarpa Künzig Shamar Rinpoche, de 17e Gyalwang Karmapa Trinley Thaye Dorje en Zijne Heiligheid de Dalai Lama. Ter voorbereiding op deze gelukkige gebeurtenissen heb ik monnikachtige retraites in het Christendom en het Boeddhisme gedaan, ik heb Paulo Coelho en James Redfield gelezen; en ik heb de leringen bestudeerd van Jiddu Krishnamurti, Osho, Thich Nhat Hanh, Ram Dass, Wayne Dyer, Deepak Chopra, Eckhart Tolle, en Zijne Heiligheid de Dalai Lama. Ik werd al in mijn tienerjaren een Waarheidszoeker en al vrij jong (op mijn twaalfde) een “officiële” yogi. Ik beoefende ook tai chi en qi gong, maar yoga resoneert het meest intens met mijn wezen. Zonder dit alles zou ik nooit bewustzijn kunnen begrijpen, ervaren en onderwijzen. Ik ben voor altijd dankbaar voor deze genade.

Lees verder over mijn methode van bewustzijnsontwikkeling en fragmenten uit mijn boek, op uw gemak, hier:

BOEKJE

 

Comments are closed.